Attraktioner på Mallorca

caves-mallorca

Som hoveddestinationen i øgruppen Balearerne, er det kun naturligt at Mallorca er øen med de fleste seværdigheder for turister. Særligt Palma de Mallorca (øens hovedstad) er stedet med det største antal seværdigheder, hvoraf de fleste ligger ret tæt på øens primære strande og feriesteder. Her følger de mere interessante seværdigheder på Mallorca.

Mallorcas huler

Adresse: Mallorca

Hulerne på Mallorca kan findes overalt på øen og de er blevet voldsomt populære pga. af de mange smukke ting de huser. F.eks. er nogle af hulerne fyldt med stalaktitter og stalagmitter, der er et smukt syn, når de rammes af solens stråler på bestemte tidspunkter. Mange huler har også masser af vegetation og endda små søer, som giver en fremragende akustik. Dette har ført til, at der holdes mange koncerter inde i disse huler, flere gange om året.

Acquacity

Adresse: S’Arsenal

Beliggende øst for Palma, i feriestedet S’Arsenal, byder Acquacity dets besøgende på masser af sjov, takket være de mange aktiviteter og spil. Besøgende i Acquacity kan nyde nogle af store pools, legepladser og rutschbaner mm., som stedet har at byde på. Alt dette gør, at Acquacity kan anbefales specielt til børn og børnefamilier.

Marineland

Adresse: Gracillaso de la Vega, 9

Marineland er den eneste park i hele øgruppen der har søløver og delfiner, og de stjæler folks hjerter ved hvert show, og parken anses da også af både lokale og besøgende, for at være en af øens mest populære seværdigheder. Disse smukke dyr udfører en række akrobatiske øvelser og andre sjove bevægelser der holder publikums opmærksomhed fanget under hele showet. Marineland har også en af de største hajsamlinger øst for Atlanterhavet og andre dyr såsom papegøjer og krokodiller.

Plaza Mayor

Adresse: Palma

Også kendt som den centrale plads i Palma, er denne seværdighed fra det 19. århundrede, bestemt den bedste måde at få kendskab med den lokale ”følelse” af Mallorca på. Pladsen er fyldt med handelsbutikker, såvel som caféer, restauranter, souvenirbutikker og fast food restauranter. Plazas centrum er hjemsted for et interessant håndværkermarked et par dage hver uge. Her sælger nogle af de lokale håndlavede souvenirs, og musikere og andre entertainere optræder for turisterne. Oven i dette er der i dag et underjordisk indkøbscenter i Plaza Mayor, hvilket giver besøgende og lokale en stor indkøbsoplevelse.

Puerto Mallorca

Adresse: Palma

Beliggende ved La Seu katedralen, er Mallorcas havn vært for en varieret vifte af beboere, der spænder fra lokale fiskere, yachtejere og færger. Flere gode restauranter findes også i nærheden og de fleste har en god udsigt over havet. Dette er også stedet at tage hen for at finde rejsemuligheder til andre øer og fastlandet.

Castell de Bellver

Adresse: Camilo Jose Cela Street

Dette farverige slot ligger på toppen af byen Palmas højeste bakke. Dets smukke gotiske arkitektur er blandt de bedste i Europa, med tre spektakulære tårne og endda et indendørs museum med en række artefakter og andre arkæologiske genstande.

Son Morroig

Adresse: Northeast of Deia

Son Morroig er et middelalderligt palæ, med nogle af de bedste udsigter på Mallorca. Palæet er også et af de ældste vartegn på øen, fra ca. 1276. Palæet har et museum hvor adskillige genstande fra palæets første år kan ses.

Parque de la Mar

Adresse: Palma

Parque del Mar som er beliggende på det sydlige Mallorca, blev skabt i anden halvdel af det 20. århunderede og har en fantastisk udsigt over byens havnefront. Hele parken er omringet af abstrakt kunst og kan endda prale af et flisebelagt vægmaleri af den berømte kunstner Joan Miro.